tdf_graphic-2

Store cykelløb i Vejle

Kingdom of Cycling bliver frem mod Tour de France centrum for de største danske løb, som en perfekt opvarmning til etapestart i Vejle den 3. juli 2022.

PostNord Rundt (Thomas Sjørup foto)

PostNord Danmark Rundt - 5. etape: Give - Vejle

20. august, 2022

126,5 km og 1700 højdemeter 

2 gange op ad Chr. Winters vej og 5 gange op ad Kiddesvej. Hvilken drøm af en sidste og afgørende etape af PostNord Danmark Rundt. Alt vil formodentligt være i spil, inden den samlede vinder af den 31. udgave af PostNord Danmark Rundt kan lade sig hylde.

Efter præsentation af rytterne på Torvet i Give, gives løbet frit ved byens vartegn, Solhjulet. Etapens første Skoda pointspurt er i Jelling, efter blot 15 kilometer kørsel. Efter Jelling går det via Fårup sø til Jerlev, hvor dagens anden Skoda pointspurt køres. Fra Jerlev køres der ind til den kendte stigning - Sandagervej, for blot 8 kilometer senere at ramme Østengård stigningen. Her venter dagens første bakkespurt.

Herfra følger den klassiske indkørsel til Vejle, men hvor vi tidligere er kørt op ad Gl. Kongevej/ Chr. Winthers vej, så skal rytterne op ad den ekstremt stejle Chr. Winters vej, direkte fra Jellingvej. Chr. Winters vej er med 16,3 % i gns. og max 21 %, måske den hårdeste stigning i Danmark i forbindelse med et cykelløb.

Efter en kort rundtur i Grejsdalen, kommer feltet retur ad Grejsdalvej og drejer nu til højre ind på Gl. Kongevej/Chr. Winters Vej. Fra toppen køres til venstre ad Jellingvej, og direkte over til Kiddesvej, som skal passeres ikke mindre end 6 gange, inden vi kan kåre den samlede vinder af PostNord Danmark Rundt 2022. Kiddesvej har været en del af PostNord Danmark Rundt-ruten hvert år siden 2004.

DM i Give

DM i landevejscykling i Give

17. - 20. juni, 2021

De hjemlige ryttere får for alvor mulighed for at udfordre de mange WorldTour-navne, når linjeløbene afvikles på den hårdeste rute i mange år – og de mange historiske veje og klassiske stigninger i Vejle Kommune, som blandt andet tæller Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej og Østengård, skal nok give intenst og dramatisk væddeløb hos både herrerne og kvinderne.

Både enkeltstarten og linjeløbene har start og mål i Solhjulets by, og som altid er der garanti for drama og spektakulær cykelløb, når de nye danske mestre skal kåres.