tdf_graphic-2

Store cykelløb

Kingdom of Cycling bliver frem mod Tour de France centrum for de største danske løb, som en perfekt opvarmning til etapestart i Vejle den 3. juli 2022.

PostNord Rundt (Thomas Sjørup foto)

Kongeetape i PostNord Danmark Rundt

12. august

Årets kongeetape starter i Tønder, og etapen er løbets længste og hårdeste med sine 219 km og godt 2.100 højdemeter. Når feltet kommer til Egtved bliver terrænet ekstra kuperet. Første udfordring er Egtvedpigens grav, og derfra kommer de klassiske stigninger som perler på en snor, nemlig stigningen ved Blue Hors, Tørskind bakken og bakken op mod Ravning. Efter den sidste stigning får rytterne en kort pause inden den udmarvende Østengård-stigningen forceres.

Den 17,3% stejle Østengaard–stigning er startskuddet til præfinalen, for blot 6 km. efter toppen af Østengård, skal rytterne gøre klar til at klatre op af Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej – en frygtelig stigning med maksimal stigningsprocent på 19,1. Retur over Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup. Lige inden rundstrækningen i Vejle rammes, køres der en 10 km. lang sløjfe med bl.a. bakken op ad Højenskovvej. En helt ny stigning i løbet, som er 8 % i gennemsnit over næsten 1 km. Efter toppen er nået, køres der i et kuperet og helt åbent terræn tilbage til Nørre Vilstrup.

Rundstrækningen i Vejle på Danmarks smukkeste cykelscene er blevet en klassiker, og Kiddesvej er garanti for spektakulær cykelløb, som år efter år tiltrækker masser af tilskuere til målområdet. Med etapens mange km og højdemeter tilbagelagt kræver det diamanter i benene at håndtere rundstrækningen i Kingdom of Cycling, og ingen kan gemme sig på Kiddesvej, når kongekampen skal finde en vinder.

DM i Give

DM i landevejscykling i Give

17. - 20. juni

De hjemlige ryttere får for alvor mulighed for at udfordre de mange WorldTour-navne, når linjeløbene afvikles på den hårdeste rute i mange år – og de mange historiske veje og klassiske stigninger i Vejle Kommune, som blandt andet tæller Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej og Østengård, skal nok give intenst og dramatisk væddeløb hos både herrerne og kvinderne.

Både enkeltstarten og linjeløbene har start og mål i Solhjulets by, og som altid er der garanti for drama og spektakulær cykelløb, når de nye danske mestre skal kåres.