tdf_graphic-2

1,5 meter højt Eiffeltårn i ren chokolade klar til Tour de France

Når Tour de France-feltet rammer Vejle den 3. juli og kører forbi på Boulevarden, vil de kunne kigge ind på Syddansk Erhvervsskole, hvor eleverne fra bager- og konditoruddannelsen har fremstillet et 1,5 meter højt Eiffeltårn i chokolade.

1
2

En uges hårdt og intensivt arbejde i skolens bageri har resulteret i et flot 1,5 meter højt mesterværk. Fredag skulle de sidste elementer samles til tårnet, og det var en nervepirrende proces, som krævede nogle rolige hænder. Det smarte ved chokolade er dog, at det er et enormt stærkt materiale.

- Hvis det knækker, jamen så er det bare en ommer. Der er intet spild i det. Knækker det, så ned i baljen igen og start forfra, fortæller Faglærer Niels Steffensen.

Den mesterlige bygningskonstruktion har krævet en skabelon, som skolens møbelsnedkerelever har kreeret til formålet.

Drømmer om at leve af sin hobby

18-årige Caroline Leth, som sammen med de andre bager- og konditorelever har fremstillet tårnet, drømmer om at blive færdigudlært konditor. Hun er blevet inspireret af de mange tv-programmer som Den Store Bagedyst og Det Søde Liv.

- Jeg har altid godt kunne lide at bage, lave kager og lege med chokolade. Jeg havde tænkt det som en hobby i starten, men nu er der ikke noget, jeg hellere vil end at leve af min hobby, fortæller Caroline.

Om hele projektet med at fremstille et Eiffeltårn i chokolade fortæller Caroline:

- Det har været en vild oplevelse og noget helt anderledes og andet!

Også faglærer Niels Steffensen har oplevet elevernes begejstring overfor det ekstraordinære og teknisk svære håndværk:

- At se stoltheden i øjnene på eleverne er det fedeste for en chokoladeformidler som jeg.

Eleverne har knoklet hårdt for at blive færdige og har lært at blive dus med både chokolade og selve tempereringsprocessen.

Eiffeltårn til offentligt skue

Selvom det har været svært at holde nallerne fra mesterværket, mens det er blevet lavet, skal eleverne fortsat være tålmodige. Chokolade Eiffeltårnet skal indtil den 3. juli stå til offentligt skue i Syddansk Erhvervsskoles forhal. Først efter rytterne har passeret Vejle by, må der spises af mesterværket.

Fakta:

  • Chokolade Eiffeltårnet er lavet ud af 10 kg. 64% mørk belgisk chokolade.
  • Det er ca. 1,5 meter højt.
  • Det er elever fra bager- og konditoruddannelsen på grundforløb 2 på Syddansk Erhvervsskole, som har fremstillet tårnet.
  • Uddannelsen til bager- og konditor tager mellem 3,5 og 4 år med uddannelsesstart til august og januar.