tdf_graphic-2

60 små cyk­lis­ter trod­se­de en si­len­de regn

Børnehavebørn gennemførte Det Store Løb rundt om Jelling Højene med heppende forældre på sidelinjen. Cykelløbet er kulminationen på et projekt, der kombinerer viden om Tour de France med leg og fortælling.

Regntøj og gummistøvler i alle farver lyste op, da 60 fem-årige børnehavebørn fra tre daginstitutioner gennemførte deres eget Tour de France rundt om højene i Jelling torsdag den 9. juni. Himlen åbnede sig i en insisterende regn, da løbet blev sat i gang klokken ni af Tour-maskotten, Blåtand. Men det våde element så ikke ud til at genere børnene, som trodsede vandet og trampede til i pedalerne med store smil.

- Børn er ikke så pivede. De elsker bare at cykle, sagde en bedstemor, der var mødt op for at heppe på sit barnebarn og hendes kammerater.

Ud over børnene deltog også bamser i cykelløbet, som er døbt ’Det Store Løb’. Idéen tager sit afsæt i Tour de France i Vejle og er børnenes egen fortælling om bamserne Fru Lindberg og Hr. Ellegaard, der skal forsøge at samle et cykelhold og nå hele vejen til Paris.

Hele foråret har institutionerne Jelling Børnegård, Grangård og Mariehønen samarbejdet med Vejle Kommunes udviklingskonsulent Jacob Knudsen om den kreative proces med at fortælle historien om bamsernes færd til Paris – med opture og nedture undervejs. Sideløbende har børnene cykeltrænet på legepladserne, så børnene kunne blive klar til løbet. Formålet med projektet er at lade børnene lege med historiefortælling og sansning og samtidig involvere dem i Tour de France i børnehøjde.

- Det har været fantastisk at opleve både børnenes og pædagogernes engagement i at være med til at skabe historien og se dem fræse rundt på cykel. Jeg er drivvåd, men glad og har haft en skøn oplevelse, sagde Jacob Knudsen, der har sammensat børnenes historier til en bog. Den bliver nu trykt og uddelt til de deltagende små cyklister samt øvrige institutioner i Vejle Kommune.

Projektet er blevet til i samarbejde mellem HistorieLab, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole samt Børne- og  Ungeforvaltningen i Vejle Kommune.

Det Store Løb
Tour-maskotten Blåtand satte Det Store Løb i Jelling i gang.
Det Store Løb
Regnen silede ned fra først til sidst, men de 60 deltagende børn i Det Store Løb lod sig ikke stoppe.
Det Store Løb
Jacob Knudsen har skrevet en sang om Det Store Løb. Inden længe udgiver han også en bog, som børnene har været med til at skrive.
Det Store Løb
Udviklingskonsulent Jacob Knudsen er den kreative hjerne bag Det Store Løb, hvori der også indgår bamser.