tdf_graphic-2

93-årig tour-fan: Jeg vil opleve suset

Selv om Jytte Holst aldrig selv har brudt sig om at cykle, er hun stor fan af Tour de France. I årevis har hun drømt om, at touren kom til Danmark for at kunne opleve begivenheden tæt på. Den 3. juli går drømmen i opfyldelse.

Mange gange har Jytte Holst siddet helt ude på kanten af sofane, når hun har set Tour de France i tv. Farten, energien og dramaet begejstrer hende.

- Det er da så spændende. Og jeg har hjertet oppe i halsen, når rytterne skal ned ad de der stejle bakker. Uha! Bare de ikke styrter, siger den 93-årige kvinde ved sit køkkenbord i hjemmet i Beder.

Jytte Holst fortæller, at hun også nyder at høre kommentator Jørgen Leth fortælle om bjergene, borgene og byerne, som rytterne kommer igennem i løbet af touren. Og hun er stolt over, at cykelløbet i år starter i tre danske byer. Faktisk har hun længe drømt om, at det ville ske. Og derfor blev hun glad, da hendes datter foreslog at ledsage hende til Vejle den 3. juli.

- Jeg vil opleve suset, siger hun og ler. For selv om hun ikke længere ser ret godt og bentøjet heller ikke er det bedste, kan hun mærke stemningen omkring sig i Vejle.

- Der kommer til at ske en masse omkring os, og det bliver dejligt. Vi skal også hen og have en god frokost bagefter, siger Jytte, som er glad for at se mange former for konkurrencesport og selv har svømmet meget som ung. Sjovt nok har hun aldrig lært at elske at cykle selv.

- Det er ikke mig. Det er bedre at se de professionelle, siger hun.

Søndag den 3. juli er Jytte Holst indstillet på at stå tidligt op, så hun får en god plads i Vejle. Hendes datter, Inge-Lise Ebbensgaard, og hendes mand henter Jytte og tager kaffe og rundstykker med til turen. Inge-Lise glæder sig til at give sin mor oplevelsen:

- Jeg kommer nok til at bruge albuer, når min mor skal frem og se. Folk må flytte sig for rollatoren, siger hun og ler til sin mor.

 

Jytte Holst
Jytte Holst er 93 år og stor fan af Tour de France.
Jytte Holst
Jytte Holst og hendes datter, Inge-Lise Ebbensgaard, kører sammen til Vejle for at se Tour de France.