tdf_graphic-2

Bak­ke­går­den vandt Tour de Ba­ge­dyst

Fem plejecentre i Vejle Kommune dystede i kagekonkurrence med masser af gul fondant og cykler lavet af chokolade.

- Vores kage er altså den mest fantasifulde. Men hold op, hvor er de andre også flotte.

Ordene kom fra en herre, der ikke var i tvivl om sin personlige vurdering af de fem imponerende kager i konkurrencen Tour de Bagedyst. Sammen med beboere fra fem plejecentre i Vejle var han klar til at smage på lækkerierne, hvor der ikke var sparet på hverken creme, mousse, chokolade, marcipan eller fondant.

Kagekonkurrencen, som blev afholdt på Højagercentret i Jelling, er én af de aktiviteter, plejecentrene har sat i værk i forbindelse med Tour de France i Vejle. Og bedømt på beboernes humør og kommentarer tog arrangementet kegler:

- Jeg elsker, at alle er i så godt humør. Og det er sejt, at alle har gjort så meget ud af deres kager. Og at der er så mange farver, lød det begejstret fra Stefan Sørensen, der er beboer på Holmegården og havde bidraget til deres kage med blandt andet at udstikke pynt i fondant.

Efter et par timers intense smagerier og hygge faldt dommen ved en afstemning: Plejecenter Bakkegården havde indtaget den gule førertrøje og blev udråbt som vinder.

Vinderkagen i tre etager bestod af blandt andet en mousse med hvid chokolade, rabarber og citron. Det var køkkenassistentelev Line Jakobsen, som stod bag værket og havde brugt sin egen bryllupskage som inspiration.

Tour de Bagedyst
Plejecenter Holmegårdens bud på en Tour de France-kage.
Tour de Bagedyst
Cykeltemaet var tydeligt i plejecentrenes kagekonkurrence.
Tour de  Bagedyst
De flotte kager blev studeret med stor interesse. Dette værk i tre etager endte med at blive vinderkagen.
Tour de Bagedyst
Stefan Sørensen er beboer på Holmegården og havde hjulpet med at lave pynt til deres kage.
Tour de Bagedyst
De fem kager blev grundigt smagt og vurderet.