tdf_graphic-2

Blåtand i gult i Kongernes Jelling

Kong Harald Blåtand, Jørn Mader, Cipollini og en flok hærgende vikinger på nakken. Det kan opleves fra den 9. april og hele sommeren i Kongernes Jelling.

Prudhomme i VikingBikingEscapeBox
Prudhomme testede VikingBikingEscapeBox i Vejle 24. marts til markeringen af 100 dage til Touren starter i Danmark.

Med det mundrette hashtag #nokdetmuseumdernogensindeharliggettættestpåtourdefrancerutenligebortsetfraLouvre er der lagt op til en sjælden blanding mellem museum og verdens største cykelløb. Blot 2,08 meter fra Nationalmuseets oplevelsescenter i Jylland, Kongernes Jelling, cykler de store ryttere forbi den 3. juli.

Kun det smalle fortov adskiller cykelrytterne og den udstilling, der åbner i Kongernes Jelling allerede den 9. april.  Den hedder Blåtand i Gult og her kan man blandt andet opleve vikingekongen Harald Blåtand og tourlegender som Coppi, Cipollini og Sagan.

Dette mix af vikinger og cykelryttere er ikke set før. Der er lagt op til et møde med grande cykellegender, store blærerøve og mestre i selviscenesættelse.  Over dem alle stråler Kong Harald Blåtand, der i vikingetiden tænkte og byggede stort i Jelling.

Det er også her man kan prøve en VikingBikingEscapeBox. Sæt dig på cyklen og tramp alt hvad du kan, mens vilde vikinger forfølger dig. Løbsdirektør Prudhomme har testet og godkendt den.

Hele udstillingen smøres ind i en af dansk cykelsports største stemmer. Jørn Mader var en del af makkerparret Mader og Leth, der i mange år var lyden af Tour de France i dansk tv.

I Blåtand i Gult kommenterer han blandt andet et historisk opløb mellem Roger Lapébie, Fausto Coppi, Bernhard Hinault, Mario Cipollini og Peter Sagan. Hvem vinder? Det skal man til Jelling for at finde ud af…

For børnene er der også noget at komme efter. Udstyret med en magisk UV-lampe går jagten ind på de 10 små cyklister.

Der er gratis adgang til Blåtand i Gult. Børnepakken koster 45 kroner.

Starten går 9. april og Blåtand i Gult kører frem til målstregen 31. august 2022.

Prudhomme med langt tour-hashtag!
Prudhomme med det mundrette hashtag i Vejle.
BLÅTAND i Gult