tdf_graphic-2

Bliv frivillig og kom tættere på Tour de France i Vejle

Projektleder Jacob Rasmussen tager en snak med frivillighedsansvarlig Peter Caspersen om mulighederne for at blive frivillig og komme helt tæt på touren i Vejle.

Fællesskabskulturen får en hovedrolle til Tour de France i Vejle, og bliver samtidig fundamentet for fremtidens arbejde med frivillige til store events i Vejle Kommune.

I videoen kan du høre mere om, hvordan man som frivillig kan blive en del af touren. Jacob Rasmussen tager en snak med Peter Caspersen om, hvad man som frivillig i Vejle kan forvente sig, og hvordan man tilmelder sig.

Peter Caspersen og Jacob Rasmussen taler om frivillighed til Tour de France i Vejle

Fakta: Bliv frivillig

Uanset om man er Tour de France official, Vejle frivillig eller Super frivillig, så er man en del af Vejle Kommunes frivillige fælleskab.

Tour de France official
Vejle kommune skal rekruttere ca. 250 frivillige til det danske Tour de France sekretariat. Primær opgave er at være på ruten; fra afgang på havnen og bemande ruten ud af Vejle Kommune. Opgaverne er primært at holde opsyn med vejspærringer og sørge for, at der ikke kommer trafik ind på ruten.

Vejle frivillige
Vejle frivillige er vært for byens borgere og de mange gæster der kommer til Vejle. Opgaver er typisk bemanding af fanzoner, at holde byen er ren og pæn, værtsskab og guide. Værtsskabet er en vigtigt opgave for at styrke den oplevelse, vi som startby gerne vil tilbyde. Derudover skal der bruges folk med praktiske kompetencer til at bygge fanzoner op forud for etapestarten.

Super frivillige
Frivillige der tager lederskab og ejerskab. Frivillige der kan lede et hold, kommunikere, administrere, drive indsatser og sikre, at de frivillige får en god oplevelse. Super frivillige bliver en del af et meget tæt samarbejde med Vejles administrative Tour de France hold, og man skal forvente, at man som Super frivillig skal bruge mere tid end Vejle frivillige. Til gengæld kommer man meget tæt på eventen, og får en masse kompetencer med i rygsækken og mulighed for relevant uddannelse.