tdf_graphic-2

Bør­ne­tour er en kæm­pe succes

Cykelløbet Børnetour har fået godt fat i de yngste cyklister, som mærker glæden ved at køre løb.

Da Børnetour’en kom til Give den 6. maj 2022, mødte over 100 børn op med deres cykler for at deltage i cykelløbet. Den store interesse kommer dog ikke bag på Britta Troelsen, der er leder af Søndermarkens Børnehus.

- Vi kan se, at interessen for cykling er støt stigende herude. Børnene er meget optaget af at kunne cykle, og de små er hurtige til at smide støttehjulene, fortæller hun og tilføjer, at Søndermarkens Børnehus har egen cykelbane på legepladsen og er flittige brugere af områdets stier. Derudover er der kommet ekstra fokus på cykling blandt byens yngste børn, da Give Cykelklub for nylig har oprettet et hold for de tre-årige.

På landsplan er der planlagt 30 Børnetour-events i år fordelt på 27 kommuner. Formålet med cykelløbene er at få flere børn til at blive medlemmer af en cykelklub og se cykling som en aktivitet på linje med at gå til fodbold i sin fritid, fortæller udviklingskonsulent Martin Hjørngaard fra Danmarks Cykle Union:

- Vi vil gerne vise børnene, at det er sjovt at køre løb, og at man hygger sig med at være sammen med andre. Det er en taknemlig sport, fordi det er let at se forbedringer, og samtidig får man nogle fede oplevelser.

I Give har børnehaveleder Britta Troelsen bemærket, at cykling ikke kræver de samme sociale kompetencer at udføre for eksempelvis fodbold. Det har en vis betydning, mener hun.

- Det giver nogle succesoplevelser, at man kan øve sig individuelt i at køre hurtigt, køre langsomt, dreje osv, Samtidig får børnene glæden ved at bevæge sig i naturen, og under løbene oplever de, at publikum hepper og er glade. Det er skønt.

Børnetour afvikles i samarbejder mellem Danmarks Cykle Union, Grand Depart Copenhagen Denmark, Skoda Danmark, Frog Bikes samt cykelklubber og kommuner landet over.

 

Børnetour
De 3-15-årige cyklister var helt klar ved startstregen i Give.
Børnetour
Tour-de-France-maskotten Blåtand skabte god stemning under Børnetour i Give.
Børnetour
Fuld fart frem! De små cyklister ræsede af sted.