tdf_graphic-2

City Vejle i gavehumør – uddeler 2000 unikke racercykler som en hyldest til Tour de France

Den er god nok. Fra 1. december og helt frem til juleaften deler City Vejle 2000 racercykler ud til byens julehandlende, som en hyldest til Tour de France der har etapestart i Vejle 3. juli 2022.

Hjulepynt i Vejle

Fra 1. december kan julehandlende i Vejle gågade gå på jagt efter en helt speciel julegave. City Vejle er nemlig i gavehumør, og har fået specialdesignet og produceret i samarbejde med FabLab-Spinderihallerne, 2000 nummererede racercykler, som en unik markering af Tour de France kommer til Vejle i 2022. Ideen er opstået på baggrund af en udfordringen med julepynten på byens 250 juletræer de tidligere år.

- Vi har altid bøvet med, at julepynten på vores 250 juletræer i Vejle gågade bliver stjålet. I år er det anerledes, for nu hænger vi cykler på træet som ”hjulepynt”, så byens handlende kan få et unikt Tour de France minde med hjem, når de køber julegaver i Vejle. Vi håber nemlig, at cyklerne bliver ”stjålet” med hjem, og at de er at finde på gæsternes egne juletræer i stuerne, fortæller citychef i City Vejle, Andreas Kiis Antonsen.

City Vejles 2000 racercykler er laserskåret i gult bæredygtig genbrugstræ. Der er ikke planer om at producere mere end de 2000 stk., som ligger klar til julehandlen, og det gør cyklerne eksklusive.

- Hvis man er til Tour de France, og gerne vil have et eksklusivt minde, så kan jeg kun opfodre til, at man går på ”hjulejagt” i Vejle gågade. Der bliver løbende hængt cykler på juletræerne, så der er mulighed for at stjæle en cykel helt frem til jul, fortæller citychefen, som også håber, at de unikke cykler kan være med til at få endnu flere handlende i Vejle gågade.

Hjulepynt fra City Vejle
Hele december kan man være heldige at finde (h)julepynt i Vejle gågade. Man må gerne tage en med hjem til træet, hvis man passer godt på den.