tdf_graphic-2

Cykelfilosofi og præster på to hjul

Der var digterkunst, filosofi og cykelanekdoter, der var på menuen, da Vor Frelsers Kirke i Vejle bød indenfor til Tour de France arrangement 19. juni.

1
2
3
4

Professor i tysk litteratur, digter og cykelentusiast, Søren Fauth, tog fat i nogle af livets helt store spørgsmål som vilje, indre uro og menneskets egen fortolkning af tilværelsen - godt hjulpet på vej af den tyske filosof Schopenhauer - da Vor Frelsers Kirke i Vejle bød indenfor til et Tour-arrangement, der både indeholdt store filosofiske spørgsmål og tanker og en cykeltur i cykelbakkerne i og omkring Vejle.

Fauth cykler ifølge eget udsagn mellem 4 og 8 gange om ugen. For at rense hovedet og dykke ind i en verden, hvor der er uskrevne regler, æreskodeks og hvor cyklingen ifølge Fauth bliver et billede på selve livet, som man ifølge ham bliver "skubbet igennem.”

Efter foredraget var der lagt an til en social cykeltur rundt i Kingdom Of Cycling. Og de ca. 40 motionsryttere linede op foran kirken i stramtsiddende tøj og skinnende racercykler.

Til at lede feltet rundt på turen var den tidligere professionelle cykelrytter Peter Meinert, der blandt andet har været hjælperytter for Lance Armstrong, indkaldt.

Motionsturen førte rytterne rundt til 11 kirker, hvor der var fortællinger om de særegne kendetegn ved de lokale kirker - og Peter Meinert fortalte om, hvordan livet som professionel cykelrytter er, og hvordan det er at køre Tour de France.

Der var sikkert nok at tale om på landevejen.