tdf_graphic-2

Dansk tourstart og cykelkultur var i fokus ved rutepræsentationen af Tour de France 2022 i Paris

Vejle var med, da den samlede rute for Tour de France 2022 torsdag blev præsenteret i Paris foran hundredvis af indbudte gæster og verdenspressen.

Danmark - et cykelland. Se den danske tour-film, der sætter fokus på den særlige danske cykelkultur, de fem danske mål- og startbyer og den danske tour-begejstring.

Borgmestrene fra de fem danske mål- og startbyer, erhvervsminister Simon Kollerup og H.K.H. Kronprinsen var alle med, da løbsdirektør Christian Prudhomme i dag præsenterede de 21 etaper for næste års Tour de France i Palais de Congrès i Paris. Præsentationen blev i år indledt med fokus på Danmark og den danske cykelkultur.  

- Den samlede Tour de France-rute for 2022 er i dag blevet præsenteret foran verdenspressen med afsæt i de tre enestående etaper i Danmark og fortællingen om den danske cykelglæde. Det er så stort! Når en af verdens største sportsbegivenheder næste sommer starter i Danmark, vil vi lave gul folkefest på tværs af landet – og bruge muligheden til at vise vores smukke cykelland og cykelglæde frem for hele verden, siger Lars Weiss, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark (S). 

Også i Vejle er der stor glæde og spænding.
- Nu er hele ruten præsenteret, og det er lige om lidt, at Vejle skal være startby i Tour de France, siger borgmester Jens Ejner Christensen.
- Vi glæder os rigtig meget til at skabe den helt store gule folkefest i hele Vejle Kommune og vise vores fantastiske cykelunivers – ”Kingdom of Cycling” – frem for hele verden.

Inden Christian Prudhomme afslørede den samlede rute for næste års Tour de France, blev der vist en ny video fra parterne bag den danske Grand Départ. Filmen sætter fokus på den særlige danske cykelkultur, de fem danske mål- og startbyer og den danske tour-begejstring.

Som et led i at det officielle Danmark er i Paris ifm. rutepræsentationen af Tour de France, afholder Dansk Industri i samarbejde med VisitDenmark og Food Nation samme dag et erhvervsfremstød for danske virksomheder og indbudte gæster i Danmarkshuset. Samtidig vil der være borgerrettede cykelevents ude foran huset på Champs-Élysées.  

- Med tre stærke danske etaper bliver gaderne fyldte med sommerglade turister, ligesom seere fra hele verden vil følge rytternes rejse gennem vores land. Det er en helt oplagt chance for at vise den særlige danske dna frem, hvor vores skønne landdistrikter, den enestående danske cykelglæde og mange virksomheder også er i fokus. Derfor er vi allerede nu i gang med at promovere dansk erhvervsliv, så den gule folkefest også er et udstillingsvindue for dansk erhvervsliv, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Til erhvervsfremstødet vil der være fokus på hvordan sund livsstil, madglæde og gastronomi hænger tæt sammen med den tilgang vi i Danmark har til cykling og bæredygtighed, hvor de medvirkende virksomheder vil præsentere deres løsninger og produkter for stakeholders og indbudte VIP, såsom Kronprinsen, erhvervsministeren, borgmestre og sponsorer.

Fra rutepræsentationen Tour de France
Fra præsentationen af Tour de France ruten 2022 i Paris.