tdf_graphic-2

Erhvervslivet i vejle varmede op til Tour de France

Tour de France-stemningen var tæt, da over 300 erhvervsfolk fra Vejle mødtes til forårskur i Vingsted Centret. Den danske ambassadør i Frankrig kaldte det et rygklap til Vejle, at Frankrig har valgt at lægge en etape her.

Den danske ambassadør i Frankrig  sammen med borgmester Jens Ejner Christensen
Den danske ambassadør i Frankrig sammen med borgmester Jens Ejner Christensen

Den røde løber var lagt ud, men det var også det eneste røde element, da erhvervslivet i Vejle samledes til forårskur i Vingsted Konferencecenter den 22. marts. Alt andet var gult; lige fra blomsterne og bannerne til habitjakken, som konferencier og erhvervschef, Morten Damborg, var klædt i.

Alle dagens taler kredsede da også naturligt om den store begivenhed, der kommer til Vejle den 3. juli. Borgmester Jens Ejner Christensen beskrev med sproglig reference til tourstarten, hvordan Vejle er ’et godt sted at starte’.

- ­Vejle er et godt sted at starte en uddannelse. Vejle er et godt sted at starte en familie. Og Vejle er et godt sted at starte en virksomhed – og et cykelløb, sagde han fra scenen. Han nævnte, at Vejle er den mest entreprenante kommune i regionen – målt på antallet af nyopstartede virksomheder.

Jens Ejner Christensen benyttede også lejligheden til at nævne krigen i Ukraine og holde ti sekunders stilhed i respekt for alle berørte. Han roste samtidig erhvervslivet for deres vilje til at skabe jobmuligheder for flygtningene.

Tour-etape er ubetalelig

Den glade tour-stemning kom op i gear igen, da projektleder Jacob Rasmussen gik på scenen. Han lagde vægt på, at det bliver stort – rigtig stort – når verdens bedste cykelryttere lægger vejen forbi Vejle den 3. juli.

- Selv om du ikke kan lide cykelløb, skal du være med i festen. Det er once in a life time, pointerede han og opfordrede virksomhederne til at skabe deres egne events og landart-markeringer på for eksempel deres domiciler, sagde Jacob Rasmussen.

Dagens hovedtaler, Michael Starbæk Christensen, havde taget turen fra Paris, hvor han er ambassadør på den danske ambassade. Han lagde ud med en kort bemærkning om den kritiske verdenssituation, men understregede, at det netop af den grund er dejligt at være fælles om en fest som forårskuren er.

Michael Starbæk Christensen fortalte, at det er attraktivt for alle franske byer at få en Tour de France-etape dertil. At en af etaperne starter i Vejle, skal vejlenserne derfor se som et rygklap fra Frankrig:

- Det går godt mellem Frankrig og Danmark. Vi har et godt samarbejde både militært, uddannelses- og virksomhedsmæssigt. Frankrig værdsætter Danmark som partnere, og det kulturelle bånd er stærkt – ikke mindst i kraft af afdøde Prins Henrik.

Tour de France er en begivenhed, som skaber stor opmærksomhed – og kan Vejle også forvente i høj grad, mente Michael Starbæk Christensen.

Tv-billeder af Vejle fra luften har en ubetalelig brandingværdi. Hele verden følger med. Det bliver et evigt minde for Vejle, sagde ambassadøren, som sluttede sin tale af med at takke engagementet og give et godt råd:

- Husk, det skal være en fest!

Jacob Rasmussen til forårskur
Projektleder for Tour de France i Vejle Kommune var på scenen for at fortælle om det videre arbejde frem mod touren.