tdf_graphic-2

Forårsrengøring: Fælles om at gøre det smukkere at være Tour de France-gæst i Vejle kommune

Forår rimer på rengøring, og i år er der med Tour de France en særlig anledning til at pudse kommunens hjørner af for affald og snavs. Vil du og din forening være med til at give en tørn med, har du hele tre muligheder for at deltage.

Hensmidt affald og beskidte vejskilte er nogle af de ting, du og din forening kan være med til at rydde op og gøre rent, når Vejle Kommune går i forårsrengøringshumør.

- Vi står over for en kæmpe oplevelse for både kommunens borgere og for cykelentusiaster, når verdens bedste cykelryttere cykler 3. etape af årets Tour De France i Vejle kommune, siger Søren Peschardt, formand for Klima-, Natur- og Miljøudvalget og uddyber:

- I Vejle Kommune har vi allerede stor fokus på opsamling og sortering af affald, og Tour de France er et kæmpe udstillingsvindue til resten af verdenen. Derfor vil vi gerne vise kommunen fra sin allerbedste side og give et godt indtryk af en ren kommune i et smukt land.

Der er tre muligheder for at få Vejle Kommune til at skinne lidt mere:

  1. Lav en familiedag: Som vanligt samarbejder Grønt Forum og Materielgården med Danmarks Naturfredningsforening om den årlige affaldsindsamling, mens Ressourcer & Genbrug koordinerer indsatsen. Forårsrengøringen med Danmarks Naturfredningsforening foregår i weekenden den 2. og 3. april.
  2. Ryk sammen i jeres forening og få et lille tilskud til klubkassen: Grønt Forum arbejder også i år sammen med Hold Danmark Ren og projektet Ren Natur, der har sæsonstart i april. Projektet er målrettet mindre grupper af frivillige og foreninger, som har lyst til at bidrage til mindre affald i naturen samtidig med, at deres forening tjener 3.000 kr. til nye aktiviteter. Igen i år har vi 18 ruter, som skal ryddes op i indsamlingsperioden, der løber fra april til oktober. Alle foreninger er velkomne til at melde sig til projektet - dog kan man ikke deltage i projektet, hvis man har været med de tidligere år.
  3. Det lille skilt, som alle ser: Den tredje indsats er mere målrettet skilte og lignende i bybilledet, som har samlet alger og skidt hen over vinteren og derfor vil have godt af et møde med en spand, en svamp og noget vand. Denne aktivitet henvender sig til alle - også familien - der har lyst til at hjælpe kommunen med at fremstå fra sit allerbedste, når verdens bedste cykelryttere ruller igennem kommunen søndag den 3. juli.
    Forårsrengøringen med spand og svamp kan foregå hen over hele foråret.

Sådan bidrager du​:

  1. Ønsker du at deltage i forårsrengøringen sammen med Danmarks Naturfredningsforening, skal du tilmelde dig hos Dana Cernat i Grønt Forum, Teknik & Miljø i Vejle Kommune, senest den 25. februar. Du kan tilmelde dig via mail til dalce@vejle.dk . Oplys gerne, hvor mange I deltager, hvor I ønsker at indsamle, og om I vil indsamle lørdag 2. april eller søndag 3. april. Mailen skal desuden indeholde navn, adresse, telefon og mail på en kontaktperson, som er den person, der tilmeldes hos Danmarks Naturfredningsforening og modtager sække og grej.
  2. Ønsker din forening at indsamle med Hold Danmark Rent, åbnes der for tilmelding 1. marts. Læs mere om projektet og tilmeld jer her.  
  3. Har du lyst til at gøre skilte og lignende rent, kan du låne en Tour de France-gul spand med udstyr hos Økolariet på hverdage fra kl. 10-16. Du kan kontakte Dana på dalce@vejle.dk  og lave en aftale.