tdf_graphic-2

Gul Tour-messe har få­et fle­re børn til at cyk­le i skole

På Mølholm Skole har en kulturmesse med Tour de France som tema fået flere børn til at tage cyklen frem

Den røde løber var rullet ud fredag den 3. juni, så forældre og bedsteforældre fik en næsten kongelig modtagelse i anledning af den årlige kulturmess på Mølholm Skole. Årets tema var cykling og Tour de France, og derfor døbte skolen da også dagen Gul-Tour-messe i år. 

I hver en krog af skolen var det tydeligt, at den kommende verdensbegivenhed i Vejle på flere måder var tænkt ind. Nogle elever havde udstillet cykelkunst af genbrugsmaterialer, andre havde lavet et en cykelbane i skolegården, og hos 1. årgang var loftet i klasselokalet pyntet med collager formet som cykelhjelme.

To af de kreative børn bag collagerne var Gudrun Marie Halkier Nilsson og Anton Holm Jensen, som begge er otte år. De fremviste stolt deres billeder, mens de fortalte, at de også har været med til at skrive en cykelsang om 10 små cyklister.

Sangen indgår i en musikvideo, som skolen har fået produceret, og Gudrun syntes, det var sjovt at være en del af projektet. Både Gudrun og Anton elsker at cykle, mens hvis Anton kunne vælge mellem at blive professionel cykelrytter eller fodboldspiller, kommer svaret dog alligevel uden tøven.

- Jeg vil helst være fodboldspiller, sagde han.

Selv om Antons interesse går i retning af fodbolden, kan viceskoleleder Anne Mette Øllegaard fortælle, at temaugen og kulturdagen helt tydeligt har øget børnenes interesse for det tohjulede transportmiddel.

- Jeg står i skolegården hver dag og siger godmorgen, og der kan jeg se, at flere er begyndt at cykle. Flere har også fået nye cykler. Det har ikke været været vores mål at få flere til at cykle, men det er en fed bonus, siger Anne Mette Øllegaard.

Gul-Tour-dagen blev pakket ind i god stemning fra børn, der optrådte med musikalske indslag, folkedans og madlavning med smagsprøver i skolekøkkenet.

Blandt gæsterne var Martin Sikær, som er medlem af Vejle Byråd for Socialdemokratiet og formand for Børne- og Familieudvalget. Han er i øjeblikket i gang med at besøge alle Vejles skoler og institutioner - og han var nu kommet til Mølholm Skole på sin rundtur.

- Det er er en helt særlig dag, og det er herligt at se den store opbakning, som skolen har blandt forældrene, sagde han, inden en gruppe elever gik på scenen og gav et nummer på deres blæseinstrumenter.

Mølholm Skole
Gudrun Marie Halkier Nilsson og Anton Holm Jensen havde produceret collager med cykelhjelme i anledning af Gul-Tour-dagen.
Mølholm Skole
De mange udstillinger af kreative cykler blev studeret af gæsterne på Gul-Tour-dagen.
Mølholm Skole
Frederik Johannsen fra 0. klasse havde tegnet og udstillet Cykelmyggen Egon sammen med sine kammerater.
Mølholm Skole
Gudrun Halkier Nilsson prøvede cykelbanen i skolegården.
Mølholm Skole
De 550 elever på Mølholm Skole har fået lavet et anderledes skolebillede i anledning af Tour de France i Vejle. Foto: Dansk Skolefoto.