tdf_graphic-2

Le Grand Prix de Vejle Ådal hylder Tour de France i Kingdom of Cycling

Når feltet til dette års udgave af Grand Prix Vejle Ådal hopper på stålhesten, bliver løbet med en særlig hyldest til Tour de France.

Le Grand Prix Vejle Ådal

I 2022 skifter Grand Prix Vejle Ådal navn til Le Grand Prix de Vejle Ådal. Det sker for at hylde verdens største etapeløb, som kommer til Vejle Kingdom of Cycling 3. juli. Men derudover har arrangørerne bag det klassiske vintage motionscykelløb, hvor cyklerne er lavet af stål, også valgt at lade sig inspirere af det franske etapeløb.

To etaper til årets Grand Prix

Løbet har i år et nyt forløb, der hylder elementerne fra en klassisk tour rute. Der er både grus som i de tidlige år, og flade strækninger i åbent landskab, som når der køres i Normandiet. Men der er også indlagt stejle stigninger som i Pyrenæerne og Alperne, og det storslåede landskabssceneri, som kendes fra touren, iscenesat gennem Vejle Ådal.

Le Grand Prix De Vejle Ådal laves i 2022 som et to etapes løb. En prolog på 7 km, og en etape på 52.5 km, som er samme distance som den historiske tour-rute i Kingdom of Cycling. Løbet kommer til at indeholde en kamp om bjergpoint og sprintpoint. Derudover vil rytterne i år have særligt fokus på Tour De France, hvor deres vintagecykler og påklædning fremkalder erindringer om tidligere vindere og deltagere i Tour De France.

Det bliver intet mindre end legendarisk!

Le Grand Prix Vejle Ådal
Le Grand Prix Vejle Ådal som vi kender det på de klassiske tunge stålcykler.