tdf_graphic-2

Mange cyklede Touren til Vejle: Grand Départ trofæet krydsede kommunegrænsen

Grand Depart trofæet er på rundtur til samtlige kommuner, som Tour-feltet passerer igennem næste sommer. Fredag modtog Vejle trofæet fra Kolding Kommune ved kommunegrænsen, hvor aktive fra cykelklubberne og skoleelever tog imod og indledte en trofætur rundt i kommunen.

GD 1
GD2
GD3
GD4
GD5

Fredag kl. 11.30 blev Magne Herman Bossen historisk.

På netop dette tidspunkt afleverede Kolding Kommune det originale Grand Départ trofæ til Vejle Kommune ved kommuneskiltet lige syd for Ågård. Herefter indledtes en rundtur, der bragte trofæet rundt langs Vejles Tour de France-rute – bare i modsat retning.

Med trofæet trygt og godt opbevaret i ladet på den gule Tour de France-ladcykel, blev den 15 årige elev på Vejle Idrætsefterskole den person, der bragte trofæet og næste års Grand Départ helt ind i hjertet af Vejle Kommune.

- Det er rimelig fedt at få lov til at køre Grand Départ trofæet ind i Vejle. Det er da en ære, sagde Magne, der havde iført sig en Tour de France-gul trøje, som Vejle Kommune havde fået produceret til lejligheden.

Sammen med aktive fra Vejle Cykelmotion, Vejle Mountainbike Klub, VIES, Campus Vejle, og ”Vejle cykler til Paris 2022” ved BusinessVejle, bedrev en flok på ca. 30 cykelryttere – med Magne i front – sig afsted på en trofætur rundt i kommunen, der førte gruppen gennem Ødsted, Vejle, Skibet, Jelling og Vejle igen, hvor turen sluttede ved Spinderihallerne.

I Ødsted stødte omkring 50 skoleelever fra 8. og 9. klasse fra den lokale skole sig til feltet. Senere gjorde elever fra Skibet Skole det samme.

Ser op til Vingegaard

Ved de forskellige indlagte pauser på trofæturen blev der taget masser af billeder af det flotte Grand Départ trofæ med en smilende Magne Herman Bossen bag styret på den gule ladcykel.

Selv glæder Magne sig til, at 3. etape af Tour de France starter i Vejle den 3. juli næste år.

- Jeg har fulgt Tour de France ret meget og skal selvfølgelig se det, når det kommer til Danmark næste sommer, sagde han.

Særligt ser Magne frem til at se, hvordan én bestemt rytter kommer til at klare sig.

- Jeg ser meget op til Jonas Vingegaard, da jeg ligesom ham også er bjergrytter. Jeg håber, at han kan skabe endnu et stort resultat, og hvem ved, måske vinde det hele. Det kunne være rigtig fedt, slutter han.

Om Grand Départ trofæet

Grand Départ-trofæet er et trofæ, der bringes rundt mellem start- og målbyer før Tour de France, som vi kender det med den Olympiske fakkel, der bringes rundt fra sted til sted før OL.

Grand Départ-trofæet blev afleveret til Danmark ved afslutningsceremonien på dette års Tour de France i Paris i sommer. Det indledte turen i Sønderborg og er nu på vej gennem alle start- og målbyer og gennemkørselskommunerne.