tdf_graphic-2

Mød Blåtand - Vejles King­dom of Cycling maskot

Blåtand - Vejles Kingdom of Cycling maskot – har i de sidste 100 dage cyklet rundt i en gul trøje og deltaget i et væld af Tour de France events for at gøre Vejle klar til touren.

Og overalt har der været rigtig mange, der gerne ville have en selfie med den populære maskot – opkaldt efter vikingekongen Harald Blåtand. Senest var Blåtand med på tour, da TV 2´s kommentatorer Rolf og Ritter testede Vejles Tour de France rute.

Blåtand har indtaget en hovedrolle i optakten til touren, hvor han har skabt synlighed om Tour de France for alle uanset alder og interesse og på den måde bidraget til et fælleskab om verdens største cykelløb.

Og både den 1. 2. og 3. juli vil Blåtand naturligvis være at finde i Vejle, når den danske Grand Depart afvikles, og Vejle inviterer til folkefest allerede fra fredag 1. juli.
Kingdom of Cycling

Vejle er Kingdom of Cycling, fordi vi har Danmarks bedste cykellandskab, og det unikke terræn i og omkring Vejle er en vigtig del af områdets historie og DNA. Terrænet er Danmarks hårdeste, og intet andet sted findes så mange højdemeter inden for så lille et område.

Kingdom of Cycling er arnested for utallige oplevelser, og historien spiller en afgørende rolle. Vejles mange bakker og stejle stigninger gør området enestående og åbner for smukke, barske og inspirerende oplevelser, som intet andet sted i Danmark kan tilbyde.


Området er bl.a. kendt for vikingekongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand, Kongernes Jelling, kongeetapen på Kiddesvej i PostNord Danmark Rundt og de mange kongestigninger.


Blåtand og Bluetooth

Vikingekongen Blåtand lagde også navn til Bluetooth. Tilbage i 1990’erne arbejdede et hold ingeniører på en ny trådløs teknologi. En af dem, amerikaneren Jim Kardach var en stor beundrer af vikingekongen Harald Blåtand. Hans evne til at få et helt land til at fungere passede godt med ideen om at forbinde forskellige digitale enheder. Så projektet fik arbejdstitlen Bluetooth.

Arbejdstitlen holdt ved, og i dag kan man se det lille bluetooth logo i mere end fem milliarder enheder i hele verden.

Og logoet – ja, det er runebogstaverne som vikingerne brugte. Et rune H lagt ovenpå et rune B. H for Harald og B for Blåtand – bluetooth.