tdf_graphic-2

Nu har 3.c styr på cy­kel­mate­ma­tik­ken

Skolebørn har arbejdet med matematik og cykling i anledning af den kommende verdensbegivenhed.

På legepladsen på Englystskolen i Børkop er eleverne i 3.c i gang med matematik og natur/teknik på en anderledes måde. De har ligesom næsten 500 andre indskolingsbørn i Vejle Kommune været gennem et forløb med afsæt i Tour de France og cykling.

Børnene har blandt andet lært, hvordan man måler omkredsen af et cykelhjul. Leander Dam Brøndum og Lucas Warming Hamann fortæller, hvordan man gør:

- Først sætter jeg et mærke med kridtet. Så ruller vi hjulet rundt, til vi kommer hen til ventilen igen. Og så måler jeg: To meter og 15 centimeter!, siger Lucas Warming Hamann og rækker glad både målepind og arme i vejret.

Eleverne fortæller ivrigt, at de også har lært om deres egne cykler, om gearfunktionen og ikke mindst om sikkerhed. En morgen fik de til opgave at tælle børn og voksne med og uden cykelhjelm foran skolen og lave et matematisk diagram ud af det. Resultatet talte sit tydelige sprog, fortæller Ella Ladegaard Carlsen:

- Alle børn havde hjelm på, men mange voksne havde ikke. Jeg så nogle lærere uden hjelm. Holy moly! Det må jeg lige snakke med dem om, siger hun med store øjne.

Sikkerhed har i det hele taget været et vigtigt omdrejningspunkt i arbejdet med emnet. Alle børns cykler blev gennemgået, og Leander Dam Brøndum fandt ud af, at han skulle hjem og ordne noget vigtigt.

- Min bremse virkede ikke godt nok. Men det gør den nu, siger han.

Alle eleverne synes, det har været sjovt at arbejde med fagene på en anderledes måde, og de har naturligvis også talt om Tour de France til juli.

- Jeg skal ud og se det sammen med min far og mine brødre. Det glæder jeg mig til, siger han, mens Ella Ladegaard Carlsen tilføjer, at hun skal se det i tv sammen med sin mormor.

Elevernes lærer, Nina Holten Kristensen, fortæller, at børnene ikke udviser en kæmpe interesse for Tour de France, men at begivenheden alligevel giver dem noget:

- Det skaber en form for samhørighed med resten af Vejle, at touren kommer hertil. De har en forståelse for, hvad der kommer til at ske, og at det er stort.

 

Glade børn fra Englystskolen i Børkop
Ella, Lucas, Alfred og Leander fra 3.c Englystskolen i fuld gang med matematikopgaver med afsæt i touren.
Leander og Lucas på Englystskolen
Leander Brøndum tv. og Lucas Hamann har lært at måle omkredsen af et cykelhjul.
Mathias, Tobias og Liva på Englystskolen
Mathias Ottesen, Tobias Bladt og Liva Yong Davidsen har lavet en flot cykelplakat.
Plakat lavet af 3.c på Englystskolen
Cykling og matematik er kombineret i indskolingsklasser flere steder i Vejle Kommune.
3.c på Englystskolen
Lærer Nina Holten Kristensen t.h sætter 3.c i gang med opgaverne.