tdf_graphic-2

Pleje­cen­ter Hejl­skov vandt Tour de Senior

12 plejehjem dystede om at cykle flest kilometer på tre uger. Vinderen blev afsløret ved et festligt arrangement med diplomer, champagne og pandekager med is.

Cykling er for alle, og alder er bestemt ingen hindring! Det har 287 plejehjemsbeboere fra Vejle Kommunes plejecentre i den grad bevist.

De har deltaget i en cykelkonkurrence på tværs af i alt 12 plejecentre om, hvilket center der først kunne cykle - primært på motionscykler - de 1.137 kilometer fra Vejle til Champs-Élysées i Paris.

Det viste sig dog ret hurtigt, at der blev trampet så hårdt og ihærdigt i pedalerne, så allerede efter en uge var det mål nået. Derfor blev konkurrencen udvidet til en dyst om, hvilket center der kunne cykle flest kilometer på tre uger, hvilket svarer til, hvad Tour de France-rytterne skal køre.

Og den konkurrence vandt Plejecenter Hejlskov med 904 kilometer.

Tilsammen cyklede de 12 plejecentre 4.098 kilometer, hvilket svarer til distancen fra Vejle til Paris frem og tilbage (næsten) to gange.

- Det er så sejt cyklet af alle, lød det imponeret fra Steffen Søgaard, der udover at være fysioterapeut også har været løbsarrangør: Jeg håber, at I vil fortsætte med at cykle – også efter Tour’en.

Flere plejecentre brugte motivationsfilm til at motivere de ældre til at cykle, dvs. film, som stimulerer ældre og mennesker med demens til øget fysisk aktivitet. Ved hjælp af levende billeder og lyd kan brugeren cykle en tur, fx i kendte omgivelser i lokalområdet.

Vindercentret modtog ikke en gul førertrøje, men fik i stedet en flot pokal. Den tog Anna, der havde tilbagelagt 79 kilometer, imod på vegne af Plejecenter Hejlskov. Pokalen blev overrakt af seniorudvalgsformand Gitte Frederiksen og seniorchef Heidi Have. Efterfølgende blev der hygget med hjemmelavet Tour-sang og pandekager med is.

Tak til plejecentrene for at bidrage til den gule folkefest!

 

Tour de Senior
Tour de Senior
Tour de Senior
Tour de Senior
Tour de Senior