tdf_graphic-2

Tour de France i Danmark: Chris Ankers sidste tour-optakt

Dagen inden Chris Anker Sørensens tragiske ulykke i Belgien, var han i Vejle for at lave Tour de France-optakt forud for Grand Départ i Danmark. Se den halvanden time lange optakt.

Chris Anker Sørensen omkom i en ulykke den 18. september i Belgien. Nu hylder og mindes hele Danmark den folkekære og lune kommentatorekspert, der siden sit karrierestop som professionel cykelrytter har været et populært ansigt i kommentatorboksen på TV2.

Den sidste tour-optakt
Den 17. september, altså dagen inden Chris Anker Sørensen tragiske ulykke, deltog han i en Tour de France-optakt i Vejle i forbindelse med Kingdom of Cyclings Grupetto Festival.

Det blev Chris Anker Sørensen sidste Tour de France optakt. Se den halvanden time lange optakt, hvor Chris Anker Sørensen bl.a. kigger nærmere på touren i Danmark og fortæller historier fra livet som professionel cykelrytter.

Udover Chris Anker Sørensen deltog også Alex Pedersen fra Grand Départ Denmark, og den tidligere professionel cykelrytter Peter Meinert. Dennis Ritter, som var Chris Ankers faste makker i kommentatorboksen, styrede optakten fra scenen i Spinderihallerne i Vejle.

Vi har fået godkendelse fra familien til at bringe videoerne.

Klik på billedet for at se tour-optakten. (åbner i youtube)
Chris Anker og Dennis Ritter til Grupetto Festival

Forud for optakten havde Chris Anker Sørensen og Dennis Ritter været med til at hylde Tour de France på klassiske retrocykler rundt i Vejle, hvor turen bl.a. gik forbi Fjordenhus.