tdf_graphic-2

Tour-direktør besøger Danmark

Med under 6 måneder til den danske Tourstart 1.-3. juli er planlægningen nået den sidste fase.

I dag 20. januar er løbsdirektør Christian Prudhomme og Tour-organisationens ledelse og tekniske folk derfor på besøg i København.

Her skal de sammen med lokale projektfolk fra de fem danske mål- og startbyer og de relevante danske myndigheder gennemgå detaljer for de tre danske etaper, herunder bl.a. drøfte sikkerhed og beredskab.

Besøget af ASO er et af de vigtigste ifm. den danske tourstart, og planlægningen af den danske tourstart er nu inde i den sidste fase.

Projektleder Jacob Rasmussen, projektleder for Tour de France i Vejle Kommune, er en af dem, der deltager i dagens møde.

- Det er lige om lidt, at Tour de France kommer til Vejle, og jeg glæder mig vildt meget til, at nogle af verdens bedste cykelryttere skal køre rundt i Vejles gader. Men det er et kæmpe arrangement, og der er derfor rigtig mange deltaljer, vi skal have på plads, inden startskuddet kan lyde i Vejle 3. juli. Jeg er sikker på, vi er meget klogere efter mødet med Tour-delegationen i dag.

ASO forventer at have den endelige tekniske rapport klar i foråret 2022, hvor opbygningen af mål- og startområderne og de tre etaper ligger fast.

Fakta

  • Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles 1-3 juli 2022. Følg løbende nyheder og al information om Tour de France i Danmark på hjemmesiden letourcph.dk
  • ASO står for Amaury Sport Organisation, som ejer og afvikler bl.a. Tour de France.
  • Grand Depart Copenhagen Denmark 2022 I/S, som står bag organiseringen af Grand Départ i Danmark. Interessentskabet er stiftet med overborgmesteren i Københavns Kommune og Erhvervsministeriets departementschef Michael Dithmer som henholdsvis formand og næstformand. Bestyrelsen består endvidere af borgmestrene for de fire deltagende byer samt kultur- og fritidsborgmesteren i Københavns Kommune.
  • Interessentskabets formål er at varetage den overordnede koordinering før, under og efter tour-projektet så effektivt som muligt og at bidrage til koordinering af sideaktiviteter, der gennemføres på lokalt og regionalt initiativ.
  • Der er samtidig nedsat et projektsekretariat, som står for den daglige drift af interessentskabet. Ida Bigum Nielsen er direktør.
Tour-direktør i Danmark
Fra v. ses Cyrille Tricart, ASO, Bente Blenstrup, projektleder Sønderborg Kommune, Pernille Kapler Andersen, projektleder Roskilde Kommune, Ida Bigum Nielsen, direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark I/S, Christian Prudhomme, løbsdirektør for Tour de France, ASO, Tine Eriksen Green, projektleder Københavns Kommune, og Jacob Rasmussen, projektleder Vejle Kommune.