tdf_graphic-2

Tour-feber i Vejle: Over 200 til stor Tour de France-optakt i Kingdom of Cycling

Den 3. juli er Vejle startby for 3. etape af Tour de France, og derfor havde Vejle Kommune inviteret til stor tour-optakt i Spinderihallerne med blot 4 måneder til etapestart.

Tour-optakt i Vejle

Interessen for at blive en del af Tour de France var stor torsdag den 3. marts, hvor mere end 200 deltagere havde fundet vej til Vejles tour-optakt.

Borgmester Jens Ejner Christensen åbnede tour-optakten i Spinderihallerne, og han kunne glæde sig over den store interesse for at blive en del af touren frem mod den 3. juli.

- Jeg er rigtig glad for at se, at så mange er kommet for at høre om Tour de France i Vejle – for at komme i Tour-stemning – og for at høre om mulighederne for, hvordan vi alle sammen kan være med til at gøre Tour de France i Vejle til en stor, gul folkefest, sagde Jens Ejner Christensen, og tilføjede:

- Skal vi lykkes med at gøre Tour de France til en stor folkefest med varige positive aftryk for Vejle Kommune, skal vi gøre det sammen. Det handler om, hvordan vi hver især kan gøre noget – blomster i krukkerne, vimpler i bilruderne, landart på markerne – stort som småt. Det er kæmpestort, at Tour de France kommer til Vejle. Vi skal sammen gøre det endnu større!

Tour-optakt
Tour-optakt
Tour-optakt
Tour-optakt
Tour-optakt

500 tour-frivillige

Fra scenen i Spinderihallerne kunne deltagerne bl.a. høre om fanzoner, 100 dages program og få et kig ind i maskinrummet på Vejles Tour de France arbejde. Men særligt muligheden for at blive frivillig til Tour de France var noget mange var interesseret i at høre mere om, og Peter Caspersen, frivilligeansvarlig for Tour de France i Vejle, kunne give en foreløbig status:

- Vi satser på, at vi skal bruge ca. 1400 frivillige. Det tal kan ændre sig, men det er det tal, vi arbejder efter lige nu. Men jeg er glad for at kunne fortælle, at vi allerede har rundet 500 tilmeldte frivillige, og det er mere end vi på dette tidspunktet havde forventet. Det er fantastisk at mærke den store interesse for at blive en del af touren, fortalte Peter Caspersen.

Den gule trøje

Det hele startede med en sjov og god ide. Nu har ideen taget form, og der er uddelt hele 9000 garnnøgler til at strikke gule lapper i Vejle-området. Det præcise tal er 18.000 gule lapper for 9000 garnnøgler, som det forventes, at der ca. er 10.000 lapper, som skal sættes sammen til en stor gul trøje. Ideen bag det gule strikke-eventyr er Alex Slot Hansen, private banking- og investeringsdirektør i Sydbank Vejle. Han var naturligvis også på scenen for at fortælle om ideen og arbejdet med det store strikkeri, som har spredt sig til bl.a. mange forskellige foreninger, skoler, plejehjem og fritidstilbud.

I Sydbank har de regnet på arbejdstiden ved at producere den gule trøje, og det løber op i 65.000 timer, eller svarende til 1760 ugers arbejde (37 timers arbejdsuge), og trøjen vil koste 8.125.000 kr. (timeløn: 125 kr.) + materialer. Historien om den gule trøje er et godt eksempel på, hvor meget Tour de France kan skabe og samle lokale om samme projekt.