tdf_graphic-2

Tour-start i Vejle: Søg økonomisk støtte til dine tour-aktiviteter

Selvom startskuddet først lyder den 4. juli 2021 er forberedelserne til den store gule folkefest allerede godt i gang. Derfor er det nu muligt at søge forskellige støttepuljer, som skal involvere Vejle Kommunes borgere og støtte lokale aktiviteter.

Søg støtte til tour-aktiviteter

13. maj 2020

Vejle Kommune ønsker at få det maksimale ud af Tour de France, når det populære franske cykelløb har etapestart i Vejle den 4. juli 2021. Touren skal løfte det, der allerede findes, skabe nye muligheder i hele kommunen og efterlade mere, end da den kom til Vejle. Derfor er der oprettet forskellige puljer, hvor borgere og erhvervslivet har mulighed for at søge økonomisk støtte til tour-aktiviteter.

Vejle vil huskes

Tour de France i Vejle er en unik mulighed for at brande Vejle Kommune internationalt til millioner af mennesker. Derfor er der netop åbnet en række puljer, hvor kommunens børnehaver, SFO’er, skoler, uddannelsesinstitutioner, foreninger, klubber, lokalråd, kulturinstitutioner, enkeltpersoner og virksomheder kan søge økonomisk støtte til forskellige aktiviteter.

Borgmester Jens Ejner Christensen ser frem til etapestarten i Vejle, og han glæder sig til at opleve de forhåbentlig mange aktiviteter, der skal danne rammen om en stor gul folkefest i hele kommunen:

– Det er helt afgørende, at folkefesten strækker sig ud over hele kommunen. Jeg håber, at rigtig mange vil bakke op om Tour de France i Vejle og bidrage både før, under og efter touren med aktiviteter, der skaber værdi for hele kommunen.  Det bliver enestående og en unik oplevelse for alle, understreger borgmesteren, der håber at se mange spændende ansøgninger til de fem puljer.

Jacob Rasmussen, projektleder for Tour de France i Vejle, er godt i gang med forberedelserne til folkefesten, og han har allerede oplevet en stor interesse for at blive en del af Vejles tour:

– Jeg har allerede fået flere henvendelser. Folk er meget kreative, og jeg har modtaget nogle rigtig gode ideer til mulige aktiviteter. Så jeg er sikker på, at vi nok skal nå i mål ved bl.a. at sikre lokalt ejerskab til touren, fortæller Jacob Rasmussen, som ser frem til at modtage en masse ansøgninger.

– Vejle Kommune ønsker som vært at være klædt i gult og vise verden en folkelig og smuk fest i Danmarks bedste cykellandskab. Samtidig skal Tour de France gøre Vejle Kommune til et endnu bedre sted at leve ved at styrke fællesskaber både med hinanden og med verdenen omkring os.

Fem puljer kan søges

Tour de France i Vejle Kommune er for alle, og det afspejler sig i de forskellige puljer, hvor det er muligt at søge økonomisk støtte. Frem mod Tour de France i 2021 kan der søges økonomisk støtte til afvikling af aktiviteter inden for følgende puljer:

  • Gennemkørselsbyer og bysamfund
  • Skoler og uddannelsesinstitutioner
  • Aktiviteter og projekter i gult
  • Supplement til allerede eksisterende aktiviteter
  • Online Tour de France aktiviteter

Alle puljer er åbne for ansøgninger nu.

Fakta: Tour de France støttepuljer

Puljerne har til formål at involvere Vejle Kommunes børnehaver, SFO’er, skoler og uddannelsesinstitutioner, foreninger, klubber, lokalråd, kulturinstitutioner, enkeltpersoner og virksomheder, og at støtte lokale aktiviteter som ansøgerne selv skaber og afvikler.

Gennemkørselsbyer og bysamfund
Formålet med puljen er at give byer overalt i kommunen mulighed for at blive en del af den gule folkefest.

Skoler og uddannelser
Formålet med puljen er at give børnehaver, SFO’er, skoler og uddannelsesinstitutioner mulighed for at blive en del af den gule folkefest.

Aktiviteter og projekter i gult
Formålet med puljen er at give borgere overalt i kommunen mulighed for at blive en del af den gule folkefest. Puljen er gældende for projekter og aktiviteter, hvor Tour de France bruges som løftestang, f.eks. ved større gule projekter og aktiviteter der kan sætte Vejle på verdenskortet. Det kan også være i form af city dressing (pyntning af ruten/by).

Supplement til allerede eksisterende aktiviteter
Puljen har til formål at styrke og løfte allerede eksisterende aktiviteter og events med fokus på cykling i Vejle Kommune. Der ligges vægt på, at aktiviteten der ansøges midler til kan videreføres flere år ud i fremtiden, så Tour de France fremadrettet skaber værdi for aktiviteten.

Online Tour de France aktiviteter
Puljen har til formål at involvere og støtte Vejle Kommunes erhvervsliv, foreninger, klubber, oplevelsesindustrien samt skabe gode Tour de France oplevelser for Vejle Kommunes borgere. Det ønskes med denne pulje at starte et online/virtuelt univers omkring Tour de France i Vejle op.

Læs mere om puljerne her