tdf_graphic-2

Vi flager for Jonas Vingegaard og et fantastisk Tour de France

Det hele begyndte i Danmark, og den store gule folkefest slutter i dag i Danmark med kæmpe fejring i København.

Det har været et fantastisk Tour de France i år. I Vejle ønsker vi Jonas Vingegaard et kæmpe tillykke og siger tak for et fantastisk Tour de France til både Vingegaard og de mange andre danske ryttere. De har gjort det fantastisk.

Derfor flager Vejle Kommune i dag ved Rådhuset på Rådhustorvet i Vejle og ved administrationsbygningen i Skolegade.

For hvem husker ikke det jublende menneskehav, der mødte cykelrytter Magnus Cort, da han hamrede op ad Koldingvej. Synet og ikke mindst lyden af den euforiske menneskemasse med flag, klappevifter og enorme smil fik den engelske sportsjournalist Anthony McCrossan til at udbryde:

- Cort bliver her drevet frem af sine landsmænd. En sand jubelscene. En voldsom kakofoni. Et cykelteater. Det er den vildeste lyd af Tour de France, jeg nogensinde har hørt.

Og sådan var det langs hele ruten.

Den gule strikkede trøje med til festen i Glyngøre

Den store gule trøje på Havnen ved tourstarten i Vejle blev symbolet på, at Tour de France er så meget mere end verdens største cykelløb. Tour de France har været en kæmpe stor gul folkefest og skabt masser af fællesskab. Fællesskab på tværs af generationer og på tværs af alt muligt andet.

Masser af borgere i alle aldre har været med til at strikke en lille bid af den kæmpe store gule trøje. Og nu skal trøjen videre og med til festen i Glyngøre. Her skal den dog ikke hænges op, men ligge ned.

Tourchef takker Danmark

Christian Prudhomme, der er løbsdirektør for Tour de France, er svært begejstret for hele Danmarks indsats under Tour de France.
- Det var stort. Det var enormt. I gav Touren jeres passion. Dansk passion for cykling. Vi vidste, at de fleste danskere cykler dagligt, men vi vidste ikke, at I var så gode, at I elskede Touren så meget. Så mange tak til alle i Danmark, siger Prudhomme via TV 2 Sport.

Folkefest i Jerlev
Gul folkefest i Jerlev
Tour de France
Masser af mennesker overalt. Foto: Mads Petersen