tdf_graphic-2

VisitVejle får en virtuel Tour de France værtinde

VisitVejle indbyder borgere og gæster til navngivningsfest den 11. november 2021. De har nemlig fået en såkaldt avatar, en virtuel ’person’, som bl.a. skal agere vært for besøgende under Tour de France 2022.

Ny avatar hos VisitVejle

Avataren er, i hovedtræk, en virtuel kvindelig figur, som ses på en skærm og som reagerer på den besøgendes mimik og kropssprog. Gæsten kan stille spørgsmål til avataren og få svar. Det er kunstige intelligens, som sørger for at avataren kan forstå gæsten og dennes spørgsmål. Men som enhver anden person skal den virtuelle værtinde lære og videreudvikles lidt efter lidt.

Derfor inviterer VisitVejle til og navngivningsfest den 11. november 2021 kl. 14.00-15.00. Her bliver navnet på vores virtuelle værtinde offentliggjort, og så er det samtidig startskuddet på selve oplæringsfasen.

- Vi håber, at borgere og gæster vil komme og hjælpe os med at oplære vores virtuelle værtinde, så vi får den allerbedste udgave til Tour de France. Når avataren er fuldt udviklet, skal den gerne kunne svare på div. Tour De France spørgsmål, samt gængse turist spørgsmål. Det kan f.eks. være: hvor kan gæsten spise frokost; hvor er de offentlige toiletter; hvilke danskere deltager i Touren næste år; hvor er der fanzoner. Dette blot for at nævne nogle eksempler, fortæller projektleder Jens Jørn Josefsen.

Avataren er blevet til igennem et samarbejde med Vejle Erhverv, VisitVejle og den verdensomspændende IT-virksomhed NTT DATA Business Solutions.

- Avataren er et produkt, der er under udvikling af NTT DATA Business Solutions hvor kunstig intelligens (eller Artificiel Intelligence, også kaldet AI) er et centralt omdrejningspunkt i forbindelse med produktet. Den teknologi, der tages i anvendelse af NTT DATA Business Solutions er i front på verdensplan, forklarer projektleder Jens Jørn Josefsen fra Vejle Erhverv.

NTT DATA Business Solutions samarbejde med Vejle Kommune skal ses i sammenhæng med at kunstig intelligens er et erhvervsmæssigt satsningsområde, hvor der arbejdes med AI og digitalisering. Det er første gang at der arbejdes med AI på denne måde hos det lokale turistbureau.


Fakta:

Adoptions- og navngivningsfesten foregår hos VisitVejle, Banegårdspladsen 6, 7100 Vejle kl. 14.00-15.00.

Læringsplanen for Avataren foregår i tre faser:

Første fase: Den oplæres i et relativt afgrænset område; at være promotor for Tour de France 2022. Med andre ord skal den kunne svare på relevante spørgsmål i forbindelse med det planlagte Tour de France - både på engelsk og dansk.

Anden fase: Her er fokus på turismerelateret indhold. Dette udvikles på en periode fra november 2021 til februar 2022. Resultatet af denne fase er, at den skal kunne svare på turismerelaterede spørgsmål.

Tredje fase: Den skal lære aktuelle data og fakta vedr. Tour de France. Dermed kan Avataren svare på dagsaktuelle og live Tour de France-spørgsmål. ​