tdf_graphic-2

Kingdom of Cycling: Danmarks bedste cykellandskab til hverdag, action og eventyr!

Fra dramaet på kongeetapen til vikinger i Kongernes Jelling. Kingdom of Cycling er Danmarks bedste cykellandskab og tilbyder action og eventyr på to hjul i et unikt, smukt og udfordrende terræn.

Kingdom of Cycling

Vejles storslåede natur gemmer på en unik skat. Terrænet i og omkring Vejle er nemlig skabt til cykling og byder på smukke oplevelser, brutal action og sikre og fremkommelige ruter til hverdagens transport.

At Vejle er Kingdom of Cycling er ikke nogen tilfældighed. Det er en vigtig del af områdets dna. For længe før vikingekongerne Harald Blåtand og Gorm den Gamle skrev historie i Jelling, blev Vejles unikke terræn skabt af istiden for millioner af år siden. Terrænet indbyder til alle former for oplevelser i pedaltråd, og Vejle-områdets smukke og storslåede natur udgør den perfekte scene for nye eventyr.

I dag indtager det kuperede terræn en unik position. Intet andet sted i Danmark finder du så mange højdemeter inden for så afgrænset et område. Nogle vil have høj puls og alpine stigningsprocenter, andre natur og oplevelser, andre igen ønsker blot på en sikker og ubesværet måde at nå frem til deres daglige mål.

Kingdom of Cycling samler alle har det hele og er skabt til hverdag, action og eventyr.

Følg i kongernes fodspor

Som taget ud af et eventyr, kan du cykle på opdagelse i områdets skelsættende historie. Stå på stedet, hvor vikingekongerne Harald Blåtand og Gorm den Gamle herskede i Jelling, cykle langs Hærvejen, hvor kongerne vandrede med deres hære, eller stå ansigt til ansigt med Løvernes Konge i Givskud Zoo. Mulighederne er mange, og eventyret ligger i cykelafstand.

Kingdom of Cycling er et kongerige af oplevelser, og det hele forstærkes af et smukt og unikt landskab. Med ét pedaltråd er du omgivet af storslået natur og utallige kulturelle oplevelser. Det kuperede terræn byder på åbne vidder, skovklædte bakker, fjord, strand og ådale med panoramaudsigter. Vejle-områdets cyklister bliver en del af dette eventyrlige landskab og mangfoldige historie, og der er kun en cykeltur mellem oplevelserne.

Danmarks i særklasse hårdeste kongestigninger
Siden 2004 har Vejle lagt asfalt til dramaet på kongeetapen i Danmark Rundt. Kongeetapen kræver diamanter i benene, og ingen kan gemme sig på den legendariske 19% stigning på Kiddesvej. Hvert år spiller etapen en dramatisk og afgørende rolle, når løbets konge skal kåres. Derudover er Vejle startby for 3. etape af Tour de France i 2022, og i 2021 er Give vært for DM i landevejscykling.

Men det er ikke kun eliten, der prøver kræfter med Danmarks hårdeste cykelterræn. Grejsdalsløbet, som er Danmarks hårdeste motionscykelløb, bliver også kørt i Vejle-området.

Kingdom of Cycling har alt det, motionister drømmer om: Danmarks mest kuperede terræn, kongestigninger, superruter og bakkeskilte. Området er unikt, og intet andet sted i Danmark finder du de samme muligheder for action på landevejen. Vejles store cykel-kongerige gør det samtidig muligt at undgå bykørsel, så du hele tiden er i et med naturen og terrænet - uden lyskryds og tæt trafik.

Kongespor med internationalt niveau
Skove, stejle skrænter og spor – Kingdom of Cycling byder på mountainbike-eventyr for alle. Terrænet gør det nemlig optimalt for dristige indkørsler, hårde stigninger og tekniske udfordringer.

I Nørreskoven i Vejle har du mulighed for at teste de professionelles konkurrencespor og kongestigninger. Sporet er både teknisk og fysisk udfordrende og har et højt internationalt niveau. I 2020 blev sporet benyttet til DM i Mountainbike.

Kingdom of Cycling er ikke kun action for eliten, men også for de garvede og nybegynderne. De fleste kan køre det blå spor i Sønderskoven, hvor kun 400 meter af det 8 kilometer lange spor deles med andre af skovens brugere. Det er også muligt at teste teknikken i Vejle BikePark, som gradueringsmæssigt spænder fra grøn til orange. Her finder du også en børnebane for de mindste.

Plads til hverdagens konger og dronninger
Kingdom of Cycling er også for hverdagens konger og dronninger, som tager cyklen til skole, arbejde, fritidsaktiviteter og ud i naturen.

I Vejle er hverdagscyklisme en prioriteret indsats, hvor vi løbende arbejder på at forbedre forholdene på to hjul – herunder bl.a. tiltag til at forbedre sikkerheden. For at gøre det attraktivt at cykle, tilbyder vi pumpestationer, aflåst cykelparkering, ladestationer til elcykler, supercykelsti, grøn bølge og cykelfelt ved lyskryds, så det bliver nemmere og hurtigere at pendle på cykel.

Men Kingdom of Cykling giver også fordele ved terrænet for hverdagscyklister - udover udsigten på bakkerne og naturen helt tæt på. Halvdelen af tiden går det nemlig ned af bakke, og resten af tiden er terrænet med til at øge forbrændingen og forbedre sundheden for hverdagens konger og dronninger.