tdf_graphic-2

Cykelservice

I Kingdom of Cycling ønsker vi at tilbyde hverdagscyklister en god service. Det betyder, at du cyklist i Vejle Kommune har en række fordele, som skal gøre det mere attraktiv at cykle.

Hverdagscyklisme stadtion
Smartbænken (Strawberry Smart Bench) er et socialt opholdssted for alle, der kommer forbi. Bænken drives af solceller og opsamler døgnet rundt data som støj, temperatur, luftfugtighed og meget andet fra stedet, den står på. Du kan få del i dataene ved at tilslutte din mobiltelefon eller bærbare computer enten trådløst eller via kabel.

Service på cykelturen

Cykelgader, hvor du som cyklist har forkørselsret,  grønne bølger, som gør turen hurtigere og cykelshunts, hvor du kan dreje uden at skulle vente på grønt lys, er med til at gøre det mere trygt og nemt at være cyklist i Vejle Kommune - ikke blot på Supercykelstien, men i hele byen og i oplandet.

For at gøre den daglige cykeltur til en god oplevelse bliver ruterne både i midtbyen og oplandet desuden løbende forsynet med cykelservice og lidt ekstra forkælelse i form af:

  • Cykelværksteder
  • Smartbænke
  • Ladestationer
  • Luftumper
  • Og lettilgængelige cykelparkeringer (flere steder aflåste)

Se hvor du finder cykelservice i Vejle

  • Tryk på kortet for at "låse det op" og zoome ind. Tryk på de store og herefter de små blå bobler og få tekst frem.
  • Herefter dukker serviceelementerne op - du kan se fotoeksempler herunder:
Hverdagscyklisme service
Er kæden hoppet af eller dækket blevet fladt, mens din cykel stod og ventede på dig? Så er hjælpen inden for rækkevidde. En række servicepladser og parkeringsområder langs cykelruten er forsynet med luftpumper og cykelværksteder, så småreparationer kan klares med det fastlåste værktøj.
Hverdagscyklisme ladestander
Ved en række el-ladestationer kan du nemt og sikkert oplade din elcykel, scooter eller elektriske kørestol. Stationen findes i forskellige udgaver.
Hverdagscyklisme Vejle parkering
Vejle har fået flere hundrede ekstra cykelparkeringspladser i hele kommunen. Nogle med et andet udtryk end de gængse stativer - blandt andet her på pladsen foran Vejle Trafikcenter.