tdf_graphic-2

På cykel i hverdagen

I Vejle er hverdagens cyklister højt prioriteret. Vi arbejder løbende på at forbedre forholdene for dig, der i det daglige bruger cyklen til skole, arbejde, indkøb og til fritidsaktiviteter. Sikkerhed og komfort er i højsædet. Her finder du en oversigt over dine muligheder.

Supercykelsti

Lad dine børn cykle i skole

Selvtransporterende børn og sikkerheden omkring skolerne er af allerhøjeste prioritet i Vejle Kommunes Trafiksikkerhedsplan. Samarbejdet mellem kommunen, skolerne, lærerne, børnene og forældrene er helt grundlæggende.

Som forældre kan du være med til at gøre dit barn tryg ved at cykle eller på anden måde transportere sig selv i skole. Træn turen med barnet, når I har mulighed for det. 

 

Cykelgader 

Vejle har de senere år fået cykelgader, blandt andet forbi Rådhuset, hvor cyklister har fortrinsret, mens bilister er "gæster" i gaden. Se hvordan du færdes i en cykelgade i den lille film herunder:

Sådan cykler du i en cykelgade

Følg løbelyset, så er der altid grønt lys for dig

På Grejsdalsvej forkæler vi cyklisterne, så det bliver sjovt og effektivt at cykle. Vi har indbygget grønne lamper i cykelstien, som lyser i takt med at der bliver talt ned til grønt lys. Tilpas din hastighed med løbelyset, så er der altid grønt lys for dig.