tdf_graphic-2

Spor

Oplev det spændende terræn i sadlen på en mountainbike i Nørreskoven, i Sønderskoven og ved Brandbjerg Højskole. På sporene kan du både få styr på teknikken og få mange kilometer i benene.

Spor Roar Paaske Fotografi
Foto: Roar Paaske fotografi

Nørreskoven

Sporet i Nørreskoven bugter sig med mange kuperede strækninger på begge sider af den store slugt med Bybækken i bunden. Sporene er åbne året rundt, og du kan hjælpe med at bevare den gode kvalitet ved at holde dem smalle og undlade at køre, når det er meget vådt.

Begge spor er ensrettede, og en rundtur på både blåt og rødt spor er på i alt 5,2 km med 330 højdemeter. Højdeprofilet på kortet viser højdeforholdene fra starten ved Ørnebjerg og ved gennemkørsel af både det blå og røde spor. Nørreskoven er meget kuperet, så selv på det blå spor er der mange højdemeter.

Sønderskoven

Sporet i Sønderskoven starter og slutter ved Granhytten, og rundturen er på ca. 8 kilometer - med ca. 200 højdemeter. Ruten fører dig igennem en stor del af Sønderskoven og følger bl.a. begge sider af den smukke Mølholmdal. Sporet er et blåt spor og egner sig til alle ryttere med grundlæggende færdigheder. Udfordringer er der mange af, og ønsker du flere og sværere, er der også enkelte røde forhindringer langs ruten, som du kan vælge til eller fra. Sporet er et helårsspor, og du kan hjælpe med at bevare den gode kvalitet ved at holde det smalt. Undgå derfor kørsel ved siden af det anlagte spor, og undgå kørsel når det er meget vådt.

Dragehalen

Dragehalen er en teknikbane til mountainbikes, hvor du har mulighed for at øve tekniske færdigheder, på en bane der er designet til det. På banen møder du farverne blå, rød og sort. Farverne fortæller, hvilken sværhedsgrad udfordringen har. Er du nybegynder, skal du vælge blå. Rød er lidt sværere, mens sort er den sværeste.  Det betyder, at store som små, øvede som ikke øvede kan have glæde af banen. Du skal være opmærksom på, at færdsel er på dit eget ansvar. Vi har gjort os umage med at lave en sikker bane, men du kan komme til skade hvis du ikke kører efter forholdene.

I tilknytning til banen, finder du Dragerytteren, som er en lille rundtur på 3 km, hvor du kører på sti i skov og på landevej.

Hvis I er en gruppe på over 8 personer, kan I booke banen på www.udeliv.vejle.dk. På den måde kan I som fx skoleklasse eller MTB- klub have banen for jer selv under træning.

Dragehalen mtb spor