tdf_graphic-2

Superruter

Selvom Vejle-området er kendt for mange højdemeter og alpine stigningsprocenter, så er det blevet let at undgå de værste bakker. Med Vejles superruter kan du nemlig på forhånd bestemmer, hvor mange km og højdemeter du ønsker at cykle.

Egtved landevejscykling Superruter

Alpine stigningsprocenter er normalt ikke noget man forbinder med Danmark. Området omkring Vejle er dog en undtagelse. Her findes ikke bare flere af Danmarks stejleste bakker, men det er også det sted i Danmark, hvor der er flest asfalterede højdemeter inden for et snævert område.

Med Vejles Superruter bliver det lettere for dig at teste benene på nogle af Vejles kendte stigninger i et yderst kuperet terræn. Superruterne kan downloades direkte til cykelcomputeren.

 • Superruter

 • 230 km + 3000 højdemeter

  Danmarks ubestridte hårdest cykelrute

  230 km
  3000 højdemeter

  Du skal have diamanter i benene for at klare Danmarks ubetinget vildeste og hårdeste cykelrute. Det er helt unikt, at det er muligt at presse 3000 højdemeter ind på én rute i Danmark. Faktisk skal du langt ned i Europa for at finde over 3000 højdemeter på en rute. 

  Læs mere og download ruten her

   

 • 173 km + 2500 højdemeter

  Post Danmark Rundt – Kongeetapen fra 2015

  173 km
  2500 højdemeter

  Ruten er til dig, der vil prøve kræfter med de professionelles løbsrute fra Post Danmark Rundt 2015. Kongeetapen fra 2015 er den hårdeste løbsrute der til dato er kørt i Danmark. Ruten går ad større og mere trafikerede veje end de andre superruter, da ruten oprindelig var afspærret og planlagt ud fra bl.a. publikum, følgebiler og tv-transmission. Men du rammer nogle af de hårdeste bakker, området har at byde på.

  Læs mere og download ruten her

 • 150 km + 2000 højdemeter

  The Tough 100 mile Grand Fondos

  150 km
  2000 højdemeter

  Mange cykelryttere har målsætningen om 100 mile Grand Fondos – ligesom løberne har målsætningen om en maraton. Ruten her tilbyder præcis dette, og går gennem noget af Danmarks smukkeste og hårdeste cykelterræn.

  Læs mere og download ruten her

 • 120 km + 1500 højdemeter

  Ritter-Ruten

  120 km
  1500 højdemeter

  Ritter-Ruten er Dennis Ritters bud på en fortræffelig 120 kilometer cykelrute omkring Vejle Ådal og Fjord. Dennis Ritter, sportsjournalist og cykelsportskommentator, har lagt vægt på, at en god rute skal gå gennem flotte landskaber og historiske interessepunkter.

  Læs mere og download ruten her

 • 110 km + 1500 højdemeter

  Firkløveret

  110 km
  1500 højdemeter

  Ruten går i fire sløjfer, hvoraf navnet Firkløveret, på hver ca. 20-30 kilometer. Du starter og slutter i Vejle Centrum, og får en smuk tur langs Vejle Fjord i begge ender af ruten. Du kan også vælge at sammensætte din egen rute og udvælge 2 eller 3 sløjfer. Uanset hvad, bliver benene testet godt af på denne superrute. 

  Læs mere og download ruten her

 • 65 km + 1000 højdemeter

  Bjergbyen Vejle Rundt 

  65 km
  1000 højdemeter

  Test benene på Danmarks hårdeste cykelbakker. Ruten er kort, men benene bliver sat hårdt på prøve. På ruten her møder du bl.a. serpentinersving på Munkebjergbakken, den legendariske bakke fra Kongeetapen, Kiddesvej, Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej, der topper med svimlende 19,1%.

  Læs mere og download ruten her

 • 60 km + 750 højdemeter

  Egtvedpigen

  60 km
  750 højdemeter

  Lokalruten ’Egtvedpigen’ er en meget smuk og kuperet rute. Og som navnet på ruten antyder, føres du bl.a. forbi Egtvedpigens Grav. Der er start og slut i Egtved by, og ruten passerer bl.a. Egtvedpigens Grav, Egtved Camping og Bindeballe Købmandsgård.

  Læs mere og download ruten her

 • 55 km + 550 højdemeter

  Jellings Kongeetape

  55 km 
  550 højdemeter

  Byen Jelling ligger på ruten til mange af Vejles superruter. Derfor er denne rute, Jellings Kongeetape, et alternativ, der tager dig mere vest på bl.a. til det flotte istidslandskab ved Åst Bjerge. Ruten går også forbi de to store søer Fårup Sø og Engelsholm sø, og byder på nogle flotte udsigter.

  Læs mere og download ruten her

 • 55 km + 450 højdemeter

  Give - Thyregod Rundt

  55 km
  450 højdemeter

  Thyregod Rundt er en lokal superrute, der byder på et smukt og lettere kuperet terræn. Her kommer du bl.a. forbi Gudenåens udspring. Gudenåen er Danmarks længste vandløb, og løber fra Tinnet Krat til Rands Fjord.

  Læs mere og download ruten her

 • 45 km + 500 højdemeter

  Børkop Rundt

  45 km
  500 højdemeter

  Børkop Rundt er en lokal superrute, der byder på smuk og kuperet terræn i området syd for Vejle Fjord. Her cykler du både langs fjorden, igennem skove og åbne landskaber. På ruten kan du bl.a. prøve kræfter med Munkebjergbakken, de anses som værende en af hårdeste bakker i Danmark.

  Læs mere og download ruten her

 • 35 km + 500 højdemeter

  Danmarks hårdeste byrute - i bjergbyen Vejle

  35 km
  500 højdemeter

  Tag på cykeltur i bjergbyen Vejle, hvor du finder Danmarks hårdeste byrute. Som et af de få steder i Danmark finder du flere steder i Vejle alpine stigningsprocenter, som er skiltet ved de forskellige stigninger. Ruten tager dig bl.a. op af legendariske stigninger som Kiddesvej og Chr. Winthersvej.

  Læs mere og download ruten her