tdf_graphic-1

"Vive le tour" skrevet med rødbedesaft og nyeste teknologi ved Jerlev

Jerlev vil både hylde Tour de France og demonstrere, hvor langt moderne landbrug er kommet med præcisionsjordbrug og GPS-teknologi.

Jerlev vil skrive ”Vive le tour” på marken nærmest Jerlev langs med Engmarksvej ved hjælp af en marksprøjte, der er udstyret med det nyeste GPS teknologi, og en rød farve, der er udvundet af rødbeder.

Teknologien er udviklet til, at en drone med et specielt kamera kan overflyve en mark og spotte ukrudt. Derefter overfører den data til sprøjten, og sprøjten behandler kun marken der, hvor de enkelte ukrudtsplanter er.

Denne teknologi bruges så ved, at vi manuelt laver denne tildelingsfil, hvor vi skriver Vive le tour, og derefter kører frem og tilbage på marken som normalt. Sprøjten vil herefter åbne og lukke de enkelte dyser, der hvor der skal være skrift.

Vi forventer, at skriften kommer til at fylde ca. 600 m. i længden og ca. 85 m. i højden.

Udover at hylde Tour de France og bidrage til en festlig dag, vil vi også gerne vise, hvor langt moderne landbrug er kommet med præcisionsjordbrug og GPS-teknologi for at reducere vores kemiforbrug og beskytte naturen.

Opkøbt al rødbedesaft

Jerlev har gennemført en vellykket generalprøve, hvor al teknikken virkede. De har i samarbejde med teknologisk institut bestilt rødbedefarve for 10.000 kr. og har fået alt det, der er i Danmark og har været nød til at skaffe noget i Tyskland for at have nok.
Jerlev er dermed helt klar til d. 3. juli. Det eneste der kan ødelægge deres hilsen er, hvis det bliver regnvejr 3. juli.