tdf_graphic-1

Med tog og bus til Touren

Når Tour de France starter d. 3. juli i Vejle og kører gennem Kolding, Haderslev og Aabenraa for at slutte i Sønderborg, vil der være store ændringer i den kollektive trafik.

Lad bilen blive hjemme

Ændringerne betyder, at du skal være ekstra opmærksom på trafikken den dag, da vejspærringerne flere steder varer hele dagen af hensyn til sikkerheden.

Vi opfordrer til, at man enten lader bilen blive helt hjemme - eller parkerer bilen udenfor byen og bruger den kollektive trafik til at komme helt frem til Tourens rute.

 

Med tog

Har du mulighed for at lade bilen stå den dag så hop på et tog.

Togene kører til både Vejle og Jelling. Den kollektive trafik ruller hele dagen, og både etapestart, bjergspurt og fanzonerne i både Vejle og Jelling ligger meget tæt på togstationerne.

Inden du sætter dig på toget er det en god idé at tjekke rejseplanen.dk.

transporttiltouren.dk kan du gå på opdagelse i Tour de France-etapen og finde din hurtigste rute dertil med kollektiv transport.

 

Videre fra Vejle Station

På Vejle Stationen skal du følge skiltene til enten startområdet ved Fjordenhus, bjergspurten eller fanzonerne på hhv. Koldingvej og i Mariaparken.

Der vil desuden være skilte undervejs, der viser vej.

På togstationen finder du kort over byen med en kort beskrivelse af de forskellige tour-relevante områder. Du vil også rundt om i byen støde på frivillige guider, der kan hjælpe dig til din ønskede destination.

 

Videre fra Jelling Station

Ankommer du med tog, skal du stå af på Jelling Station. På stationen skal du følge skiltene til fanzonen i Jelling. 

Der vil desuden være skilte undervejs, der viser vej.

På togstationen finder du også et kort over området med en kort beskrivelse af fanzonen. Du vil også rundt om i byen støde på frivillige guider, der kan hjælpe dig på vej.

Bybusser

Der er gratis kørsel i alle busser i Vejle Kommune den dag, og der er ekstra kørsel på nogle bybuslinjer. Busserne er forbeholdt forbeholdt ældre, gangbesværede og familier med små børn.

Bemærk venligst, at byen er lukket inde, og busserne stopper udvalgte steder på dagen.

På to strækninger - mellem Dandyvej i det nordlige Vejle og ind til Vejle Trafikcenter og mellem Andkærvej og Fundersvej kører der denne dag busser ca. hvert 7. minut. De er mærket med henholdsvis Tour de France 1 og Tour de France 2, og de samler op fra to store parkeringsområder og kører ind til midtbyen.

Der er speciel køreplan for alle Vejles bybusser i tidsrummet 6.00 – 17.00. Derefter genoptages normal søndagskørsel – også på de linjer, der er nødt til at udgå.

Skal du til Vejle 3. juli for at se starten på 3. etape i Tour de France?