tdf_graphic-1

Trafik

Afviklingen af 3. etape i Tour de France 2022 betyder, at specielt Vejle Havn og Vejle centrum vil være lukket for al trafik i en længere periode den 3. juli. Også strækningen langs ruten vil være lukket.

Store dele af Vejle centrum vil være lukket for al trafik den 3. juli, og det vil rutestrækningen også være forud for tour-kortegen begiver sig ud på de 47,7 km tour-rute i Vejle Kommune.

Området ved Vejle Havn bliver lukket helt af for trafik, da der på Havneøen skal være podie til indskrivning af rytterne. Derudover skal der i området også være plads til pressen, teams, tour-karavanen, Tour de France village og den officielle Tour de France start. 

Der bliver først åbnet for normal trafik igen, når hele tour-kortegen har passeret. Men det vil tage tid at normalisere trafikken og gøre vejene farbare igen.  

Trafikinformationer i god tid

Det er for tidligt at sige noget konkret og detaljeret i forhold til vejlukninger i Vejle Kommune, og derfor vil det heller ikke være hensigtsmæssigt at besvare spørgsmål vedrørende trafikken på nuværende tidspunkt. Til gengæld vil Vejle Kommune informere om dette, så snart planen for afviklingen af etapen ligger klar.

Trafikinformationer vil løbende blive opdateret på denne side.

Undgå at holde familiefest 3. juli

De nærmere detaljer om vejlukninger vil Vejle Kommune informere om i god tid forud for etapestarten, men allerede nu opfordres borgere til at undgå at holde store fester på løbsdagen, da det kan bliver vanskeligt at færdes i Vejle centrum. 

Har man planer om at holde guldbryllup eller stor fest søndag den 3. juli 2022 i Vejle, så skal man overveje at finde en anden dato eller flytte festen. Det samme gælder i Jelling og langs ruten.

Du kan naturligvis altid deltage i festen langs tour-ruten eller i en af fanzonerne, men vær opmærksom på de trafikale udfordringer, hvis du har planer om at invitere gæster den 3. juli 2022 til et privat arrangement.